Tuesday, February 13, 2018

Eindelijk Shiva

Eindelijk op het pad.
Al zolang ken ik Shiva, via mijn Nani & Nana
maar had nooit gedacht dat dit
Pad op deze manier open zou gaan.

Een kleine ervaring met De Energie.
Mijn perspectief:

Shiva’s vormen
Alles is Shiva. 
Alles is onder zijn beheer. Alle planten, alle dieren, alle mensen, de hele Kosmos, is van Hem!

Hij is alles- ook de leegte in het universum.
Shiva betekent "dat wat is niet; dat wat is opgelost. 
"Dat wat niet is, is de basis van alles, en dat is de grenzeloze Sarveshwara. Shambho is slechts een sleutel, tot transformatie. 

Deze enorme leegte die we Shiva noemen is een grenzeloze niet-entiteit - eeuwig en altijd. Maar omdat de menselijke waarneming beperkt is tot vorm, hebben we veel prachtige vormen voor Shiva gecreëerd in de Vedische denken en cultuur. Hier zijn wat vormen:
•Ishwara:
De raadselachtige, niet waarneembare.

•Shambho: de gunstige; 
•Bhola: de naïeve 
•Dakshinamurthy, de grote meester en leraar van de Veda's, Shastras en Tantras; •Ashuthosh: de gemakkelijk vergevende; •Bhairava, degene die besmet is met het bloed van de schepper; 
•Achaleshwara, de absolute stilte; 
•Nataraja: de meest dynamische danseressen, - zoveel aspecten als er zijn in het leven, dat veel aspecten aan hem zijn aangeboden.
Dan heb je de:
•Linga:
De eerste vorm is Linga. Een perfecte ellipsoïde. 
Het woord linga betekent 'de vorm'. 
De Linga is bet een ei, en het representeert de Brahmanda: de Kosmishe ei.
Lingas in de wereld:
Jyotir-lingas: Kedarnath, Kashi Vishwanath, Somnath, Baijnath, Rameswar, Ghrusneswar, Bhimshankar, Mahakal, I Mallikarjun, Amaleshwar, Nageshwar, and Tryambakeshwar

Pancha-bhuta Lingas: Kalahastishwar, Jambukeshwar, Arunachaleshwar, Ekambareshwar of Kanjivaram, and Nataraja of Chidambaram

Verder nog:
•Shiva - Sarveshwara - Shambho

•Adhanarishvara

Als een hartstochtelijke liefhebster van Yoga, persoonlijk ben ik gek en weg van deze vorm van Lord Shiva: Adhanarishvara
Over het algemeen wordt Shiva als de machtigste man gezien, maar in de Ardhanarishvara-vorm is de ene helft van hem aks een ​​volledig ontwikkelde vrouw gezien. Wat gezegd wordt is dat als de innerlijke mannelijke en vrouwelijke elkaar ontmoeten, je in een eeuwige staat van extase bent.
 Mannelijk en vrouwelijk betekent niet mannelijk en vrouwelijk, maar als essentiële kwaliteiten gezien. In feite zijn het twee dimensies van het levenslang om elkaar te ontmoeten - zowel buiten als binnen. Als je het van binnen bereikt, zal de buitenkant voor 100% van zrlf plaats vinden. Anders zal de buitenkant een vreselijke dwang en dan een lijden zijn.


Dit is een symboliek om te laten zien dat als je evolueert in je ultieme context, je een halve man en een halve vrouw zult zijn - niet een onzijdig - een volwaardige man en een volwaardige vrouw. Dat is wanneer je een volwaardig mens bent geworden door te transcenderen en yoga te doen.

•Bholenath
Shiva wordt altijd gezien als heel sterk & krachtig bestaan en tegelijkertijd als iemand die niet zo slim is met de wereld. Deze vorm staat bekend als Bholenath, omdat hij kinderlijk is. "Bholenath" betekent de onschuldige of zelfs de onwetende. Iemand kan heel slim zijn met geld, rijkdom, status, de maatschappij, maar  Een zeer laag niveau van intelligentie dat sluw en slim is, kan een intelligente persoon in de wereld gemakkelijk te slim af zijn. Dat kan iets betekenen in termen van geld of de maatschappij, maar het betekent niets in termen van leven.
•Gangadhara: hij die Ganga v d hemel op aarde heeft gebracht.

•Natesha of Nataraja, Shiva als de Heer van de dans, is een van de meest significante vormen van Shiva.

De Nataraja-vorm vertegenwoordigt de uitbundigheid in de vorm van de kosmische dans van de schepping die zichzelf heeft geschapen van uit de eeuwige stilte. Nataraja beeld staat  in de Chidambaram-tempel is heel symbolisch, is gewoon absolute prachtige  stilte. Dat is wat is vastgelegd in de vorm van deze tempel. De klassieke kunsten zou absolute stilte moeten brengen in het  menselijk bewustzijn- Zonder stilte kan echte kunst niet komen, en heeft geen waarde!
Zonder Stilte is er geen geluk, geen leven. Geen evolutie.

•Kalabhairava is een dodelijke vorm van Shiva - toen hij in een Energy vorm van vernietiging van 






de tijd transformeert.
Dood, moet met zien als transformatie: van dit naar dat, van hier naar daar, van deze dementie naar een andere dementie. Alle fysieke werkelijkheden bestaan ​​binnen de tijdspan van periodes.

Vlak voor de dood begingt een ieder mens Shiva in de vorm van Kalabhirava  te ervaren een ultiem lijden: tijd voor 
afscheid, de manier waarop je alles om je heen begint te  zien: je let op de tijd, je bekijkt je familie leden, je huis etc etc
Wanneer het moment van de dood komt, spelen vele levens zich af - met grote intensiteit, wat pijn en lijden dan ook met een ieder zal gebeuren, (van zelf) zal in een micro- van seconde gebeuren. 

Daarna blijft er niets van het verleden in je. Het ongedaan maken van je "software" is pijnlijk. 

Maar dit gebeurt op het moment van overlijden, een ieder maakt dit mee of zal dit mee maken, want wij allen gaan van hier weg- dat is een feit- dus je hebt geen keus. 
Maar hij maakt het zo kort mogelijk. 
Lijden moet snel eindigen. 
Kalabhairava wordt gezien als een transformatie, de ziel vertrekt, lichaam gaat dood.


Adiyogi
De eerste guru
De eerste Yogi
Een volledig ontwikkeld dimensie: Creator Hem Zelf.

•Triambaka 
Omdat hij een derde oog heeft, niet dat zijn voorhoofd een barst heeft. Het betekent gewoon dat zijn waarneming zijn ultieme mogelijkheid heeft bereikt. 
Het derde oog is het oog van visie, bewustzijn, gewaarwording, van dingen van andere dementies kennen. 
De twee fysieke ogen zijn slechts sensorische organen en ze voeden ons inderdaad met allerlei onzin omdat wat je ziet niet de waarheid is. 
Je ziet deze persoon of die persoon en je denkt iets over hem, maar je bent niet in staat de Shiva in hem te zien. 
Maar met de derde oog zie je dat een ieder een vorm van de Divinitie us.
Dus, een ander oog, een oog van diepere penetratie, moet worden geopend, meditatie, yoga en transcenderen.
Geen enkel filosofe, of study van buiten kan dit je leren, dit is iets van binnen uit.



Shiva over yoga om een te eorden met onze creator. Dit Sanatan Dharma, Vedic Dharmais, geen religie dit is de wetenschap van innerlijke evolutie. 

Moge deze Mahashivarathri-nacht niet alleen een nacht van wakker worden/ ontwaken  zijn, maar laat dit ook een nacht van intense levendigheid en gewaarzijn voor je worden. 

•Bhuteshwara

De hele Creatie, alles dat wij door de 5 zintuigen waarnemen:  zien, horen, ruiken, proeven en aanraken, alle planten, dieren, mensen, de planeten, het universum, hele Galaxy, is een combinatie van de 5 mahabhutas:  vuur, water, ruimte/ether, aarde en de wind. Alles is een spel van deze 5 ingrediënten. 
Wanneer men deze 5 elementen kan beheersen, heeft men beheersing en controle ook over zich zelf:
Juist denken, gezondheid, etc dit is Bhuteshwara.
Er zijn vele vormen:
Luister naar
108 Namen van Shiva


Luister naar shivashashtranama:


Om Namah Shivaya
God zegen u!




No comments:

Post a Comment